Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

I Frederikkes hem finns 
inga vita väggar

 

Hos Frederikke Sølling Thomsen bildar en noggrant avstämd färgpalett bakgrund för en elegant inredning präglad av vackert och färgstarkt konsthantverk.

Hennes känsla för kvalitet och färgsättning avslöjas i varje hörn av hennes och pojkvännen Emils gemensamma hem på Nørrebro i Köpenhamn. När man kliver in här känner man omedelbart att här bor en människa med en helt speciell känsla för detaljer. Allt i hemmet är noggrant utvalt och när Frederikke berättar om sina vintagefynd känner man kärleken till den historia och patina de bär med sig.

"För mig är inredning en kontinuerlig process,
där små såväl som stora saker läggs till eller ändras längs vägen."

Från Italien till Köpenhamn

Intresset för vintage-design uppstod när Frederikke för åtta år sedan studerade och bodde i Milano. Det utvecklades till en passion och idag försörjer hon sig på att sälja vintage glaskonst och möbler. Det är först och främst konst från Italien som säljs på Millefiori Interior, som hon driver tillsammans med sin syster Natasha.

Den sydliga inspirationen kommer väl till pass i Frederikkes inredning. Gyllene nyanser samsas med levande gröna och blå toner och för tankarna till varmare breddgrader. Samtidigt som mönstrade tyger och starka röda och gula färger i hemmets konst och inredning skapar en vacker och livlig kontrast.

Inred hemma med Flügger 80

Inga vita väggar

Önskan om att skapa en levande atmosfär har inneburit att lägenheten inte har några vita väggar. Dock har Frederikke valt dämpade kulörer till alla stora ytor i hemmet. För att skapa sammanhang mellan rummen och skapa en tidlös bakgrund som lätt kan anpassas till förändringar i inredningen. I köket skapar "Soft Alna" en varm och inbjudande stämning - perfekt för ett rum som för Frederikke och Emil ofta utgör platsen för mysiga middagar med vänner och familj.

Se kulören Soft Alna

"Det finns otroligt många vackra gröna nyanser, 
vilket också är ett genomgående element i vårt hem."

Sammanhang mellan nytt och gammalt 

För att skapa sammanhang mellan nytt och gammalt är lägenhetens inbyggda möbler också målade i blågröna nyanser. I vardagsrummet är den stora hyllan, där många av Frederikkes vintageglasvaser är utställda, målad i den svala mintgröna färgen "Iceland", vilket vackert kompletterar den ljusgröna "Sage" på väggen. I hallen pryds ännu en inbyggd hylla av en blå nyans - nämligen den lätt dammiga "Corsica".

Se kulören Sage

Tre tips från Frederikke

  • Skapa liv och personlighet i ditt hem genom att ge alla väggar en kulör.

  • Välj dämpade och tidlösa kulörer för stora ytor, så kan du ändra inredningen allt eftersom utan att behöva måla om allt.

  • Lyft fram dörrar, paneler och annan träinredning i olika kontrastfärger inom samma färgskala. På så vis skapar du ett visuell sammanhang i bostaden.

Bilderna i artikeln är fotograferade av:

  • Interiör - Jeppe Sørensen
  • Porträtt - Kasper Leergaard