Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Vita kulörer

Det finns många olika nyanser av vitt och det kan löna sig att välja den rätta till hemmet. Här kan du se fem varianter av vitt.

Den vita kulören ger dig möjlighet att använda många andra kulörer när du inreder ditt hem. Den är kall, ren och neutral och ger ett lätt uttryck i t.ex. en bostad. 

Vitt har flera symboliska betydelser. Det är fredens kulörer, och på slagfältet betyder vit flagg kapitulation. 

I länder som Japan och Kina är vitt sorgens kulörer, och förknippas ofta med döden. I västerlandets kultur står den vita kulörer för det rena, det goda och det heliga.

Gallerivit

Gallerivit är kall och avskalad. Den påminner på flera sätt om Råvit, som dock har ett varmare uttryck. Gallerivit är ett bra alternativ till de populära krämvita tonerna om du snarare söker en mer klassisk vit.

 

Kalkvit

Kalkvit har en dragning mot svagt gul. Om du är ute efter ett antikt utseende är färg i kalkvitt den rätta kulören. Men var försiktig med artificiellt ljus och Kalkvit – ibland uppstår en grönaktig reflektion. Kalkvit innehåller Umbra, Oxidgul och ett litet stänk ren gul. Det ger ett gyllene, varmt och krämigt uttryck.

 

Modevit

Modevit ger ett mjukt ljus i rummet. Den mjuka känslan kommer sig av att nyansen är relativt mörk jämfört med de andra vita. Förutom Umbra innehåller Modevit även ett stänk av Oxidgul, som ger färgen ett svagt gyllene sken.

 

RAL 9010

Det här är industrins tolkning av vitt. Tonen är ljus och varm med en tydlig dragning åt guld. Färdigmålade dörrar och paneler är ofta i RAL 9010. Kulöravvikelser förekommer ofta mellan tillverkarnas olika färger, och du får inte garanterat samma vita färg bara för att den heter 9010.

 

Råvit

Råvit passar ihop med de flesta andra kulörer eftersom den är neutral. Råvit är en färg med vit bas med ett stänk av Umbra. Umbra tillför värme på ett neutralt sätt.