Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
  • ...

Hur mycket färg behövs till 30 kvm?

När du ska måla en yta på 30 kvm kan det vara bra att ha en uppfattning om hur mycket färg du behöver. Åtgången av färg kan variera beroende på vilken typ av färg du använder, vilket underlag och färgens ​påföringsegenskaper.

Hur stor yta.. Hur långt.. ?

Hur stor yta täcker 1 liter färg?

Normalt kan 1 liter färg täcka en yta på cirka 6 till 8 kvadratmeter med ett enda färglager. Om du önskar en bättre täckning eller målar över en mörkare befintlig färg, kan du behöva mer än 1 liter.

Hur långt räcker 3 liter väggfärg?

Med 3 liter väggfärg kan du förvänta dig att täcka en yta på ungefär 18 till 24 kvadratmeter. För en yta på 30 kvm kommer 3 liter sannolikt inte att räcka till för att uppnå en jämn och fullständig täckning. För att slutföra projektet på ett tillfredsställande sätt kommer du att behöva mer färg.

Hur långt räcker 10 liter väggfärg?

Tio liter väggfärg är vanligtvis nog för att täcka en yta på ca. 60-80 kvm. Resultatet kan dock variera beroende på flera faktorer, inkl. yyp av färg, underlag och antalet strykningar. Om du ska måla 30 kvm, är 10 liter förmodligen mer än nog och du kommer att ha färg till övers för kommande projekt.

Så mycket färg behövs

Sammanfattningsvis kan vi konkludera att: om du ska måla på 30 kvm, bör du ta hänsyn till vilken typ av färg du använder, vilket underlag du målar på och dina egna erfarenheter och tekniker. Det är alltid en bra idé att ha någon extra liter färg till hands, för att vara säker på att du har tillräckligt med färg och undvika onödiga avbrott i arbetet.

 

Ha en färgglad dag!