Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Målarroller för väggar och tak

Om du behöver måla väggar och tak är det ofta stora ytor som kräver mycket målning. Därför är det viktigt att ha bra arbetsredskap så att arbetet blir så enkelt som möjligt. Med rätt färgrulle uppnår du även ett fint och jämnt resultat av ditt måleriarbete.
14 produkter
Microlon Quick
Från 59,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Lamlon Quick
Från 59,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Microlon Quick
Från 54,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Proflon Quick
Från 54,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Proflon Gavel
Från 89,95 kr
Maxlon Quick
Från 54,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Maxlon Gavel - Ø38
Från 89,95 kr
Rollerbygel 2K - Quick kort - NY DESIGN - Flügger
Från 64,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Rollerbygel 2K - Quick lång - NY DESIGN - Flügger
Från 69,95 kr
Rollerbygel 2K - Gavel
Från 89,95 kr
Rollerset Microlon Rough Ø38mm - Flügger
Från 169 kr
+ ev. lev. kostnader
Sparrulle
Från 279 kr
Visar 14 produkter av 14

Vilken färgrulle för vägg och tak?

När du väljer en färgrulle för att måla tak är det först och främst en bra idé att välja en bred färgrulle. Välj därför en färgrulle på 18-25 cm, beroende på vilken storlek på ytan du behöver måla. Med en bred färgrulle gör du målningen både enklare och snabbare, vilket är en fördel när du målar i vägg eller tak.

Var noga med att välja en färgrulle av god kvalitet som är ämnad för tak och kan hålla mycket färg utan att droppa. Det gör även målningen mycket enklare och säkerställer dessutom mindre slöseri med takfärgen.

Målarrulle för trätak, profiltak och listtak

Förutom bredden på färgrullen är det även en bra idé att välja en färgrulle med medellångt till långt hår. Valet beror på ytan du ska måla. Om ytan är slät, som exempelvis på gipstak, kan du välja en färgrulle med medellångt hår, eftersom de är bättre på att skapa helt släta ytor än färgrullar med långt hår. Om det däremot är en yta med struktur kommer en färgrulle med en långt hår att vara idealisk, eftersom de längre hårstråna säkerställer optimal täckning av ytan.

Med en bred färgrulle kommer du att kunna nå in i träets sprickor. Det är alltså bra för trätak med profilbrädor, rustika tak eller listtak där det finns mellanrum mellan takbrädorna.

Målarrulle för kanter

Många använder en pensel för kanter istället för en roller. Nackdelen är dock att en pensel kan lämna tydliga spår på ytan. Du kan undvika detta genom att använda en liten färgrulle för kanter istället.

Färgrulle för vägg och tak:

  • Bred färgrulle
  • Medellångt - långt hår

Teleskopskaft för färgroller

Förutom en bra färgroller för att måla vägg eller tak är det även en bra idé att använda ett teleskopskaft. Handtaget på färgrollern monteras på teleskopskaftet och ger en extra längd när du ska måla vägg eller tak. Du slipper gå upp och ner för en stege och måla små ytor i taget. Med ett teleskopskaft kan du måla med långa slag och fördela färgen jämnt över hela taket, Teleskopskaftet är dessutom en fördel för att måla andra större ytor som väggar eller golv.