Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fasadfärg (trä)

Att underhålla träfasader är en dygd som bäst tacklas med en bra fasadfärg till hands. Utomhusträ blir snabbt utsatt för slitage, eftersom årstidernas olika väderförhållanden och nedsmutsning i form av alger, mögel och fukt snabbt kan tära på träets styrka, glans och allmänna spänst. Som tur är har vi ett brett utbud av färger för fönster, takfot, dörrar och träfasader. Läs mer om fasadfärg här.
8 produkter
Flügger 04 Wood Tex Opaque - Allround träskyddsfärg
Från 339 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger 05 Wood Tex Uteakrylat - Halvmatt Träskyddsfärg
Från 339 kr
Matt
Blank
Glans
REA - Flügger 04 Wood Tex Classic - Träskydd
Från 75 kr
+ ev. lev. kostnader
REA - Flügger 06 Wood Tex Classic - Träskydd
Från 75 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 8 produkter av 8

Skydda dina fönster med fönsterfärg från Flügger

Träet som sitter utomhus i fönstren kan vara mycket utsatt för mögel, alger och ultraviolett ljus från solen. Det kan därför finnas en betydande risk för att träet ruttnar eller att färgen flagnar av i förtid om fönstren inte underhålls.

Vår egen fönsterfärg, Flügger Window, är en hållbar fönsterfärg som ger ditt utomhusträ en mycket väderbeständig yta med en maximal hållbarhet, glans och färgstabilitet. Flügger Window är även alg- och mögelbeständig, vilket är en ovärderlig egenskap för fönster där fukt snabbt kan samlas.

En ytterligare fördel är att du även kan använda Flügger Window till en rad andra träytor utomhus, till exempel ytterdörren eller trädgårdsmöblerna. .

Fasadfärg för gavel och överhäng

Ska du måla en gavel och ett överhäng är det även bra att välja en färg som tål lite av varje. Både takfoten (takfot, halvtak) och husets gavlar är delar av fasaden som dagligen nedsmutsas av alger, fett och fukt.

Fasaden är något man helst vill ska vara fin och fria från smuts. Som tur är har vi ett stort urval av fasadfärger som kan ge ditt trä en bättre chans att klara prövningarna.

Exempelvis är Flügger 04 Wood Tex Opaque en utmärkt fasadfärg för gavlar, takfot och andra träfasader. En allroundfärg med en förväntad hållbarhet på 12 år, som hämmar alger och mögel och som ger träet en bra glans och färgstabilitet.

Hur man målar ytterdörren med Flügger Window

Om det är ytterdörren som behöver ett estetiskt lyft bör du måla den med en fönsterfärg - Flügger Window.

Som en bonus går Flügger Window att bryta i en mängd olika kulörer, så om du vill ha en färgstark och imponerande ytterdörr bör du välja Flügger Window.

Nedan får du en guide som guidar dig steg för steg genom hur du målar din ytterdörr med Flügger Window.

  • Ta bort dörrhandtag.
  • Ta bort lös färg med en färgskrapa och slipa ner ytan med sandpapper. Detta säkerställer optimal vidhäftning när du börjar måla.
  • Rengör dörren noggrant med målartvätt. Använd en mjuk borste eller trasa för denna uppgift.
  • Applicera grundolja och sedan utegrundfärg på de trärena ytorna.
  • Måla dörren i två lager med Flügger Window. Börja uppifrån och arbeta dig ner. Låt det första lagret torka helt innan du applicerar det andra lagret.
  • I slutet behöver du bara sätta tillbaka dörrhandtaget på dörren och sedan kan du njuta av din nymålade ytterdörr.