Kulörer till din hall

Här får du kulörtips och praktiska råd för din hall

Hallen eller bara gången är vanligtvis inte en plats där vi vistas så länge. Det är snarare ett genomgångsrum. Hallen är också det första rum som möter oss när vi kommer innanför dörren både hemma och hos andra.

Eftersom hallen ofta är fönsterlösa och mörk, många väljer därför en vit nyans på väggarna. Men vitt trollar inte fram dagsljus. Så om du gärna väljer färger finns det ingen anledning att inte göra det i hallen också.

Kulörer 

  • Undvika de försiktiga ton i ton-effekterna i artificiellt ljus. Effekter där kulörerna ligger mycket nära varandra kräver nämligen stora mängder riktigt dagsljus. 
  • I artificiellt ljus är det bättre att satsa på en tydlig lösning som faktiskt bryter igenom de färgförvrängningar, som uppstår i artificiellt ljus. 
  • För att verkligen kunna bedöma en kulör behöver du se ett stort, ordentligt färgprov i rummet. Så låt det ta den tid det tar. Måla ett par färgprover innan du väljer.

Och rent praktiskt?

Hallen utsätts varje dag för stort slitage. Människor på väg, skor och ytterkläder som spritts ut i förbifarten eller hängts upp på väggen. Oavsett om din hall känns hemtrevlig eller mer stram är det viktigt att välja en färg med viss slitstyrka.
I Flügger-butiken får du råd och vägledning om vilken produkt som passar till just din hall. 

Flera artiklar

Tips & Tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.

Tips & Tricks

Målarroller

Välj din målarroller utifrån det underlag som du ska måla på: ska du måla en vägg med struktur, t.ex. sågspånstapet, kan du välja en grövre roller som ger mer färg på väggen. Om du ska måla på slät filt eller väv väljer du en finare roller för att uppnå en slätare yta.
Blå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Blå kulörer

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. Se våra förslag på fem blå kulörer.
cc_int16_wall_04.jpg

INOMHUSKULÖRER

120 kulörer för hemmet

Med 120 nya inomhuskulörer kan det vara svårt att välja. Skaffa dig en överblick över de olika kulörkategorierna med våra nya inomhusfärgkartor här.
Gröna kulörer

KULÖRINSPIRATION

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål.
Vita kulörer

INOMHUSKULÖRER

Vita kulörer

Få koll på de olika nyanserna av vitt och vad de fungerar bäst till.
Eilersens färgpalett

INOMHUSKULÖRER

Eilersens färgpalett

Tre nya kulörer från Eilersen är äntligen här. Tillsammans med kulörerna från det första samarbetet utgör de Eilersen Colour Collection – en färgpalett med sex fantastiska kulörer som kan kombineras som man vill.