Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Heritage är det bästa från Fionas långa historia inom tapeter. Tapeterna är inspirerade av olika konsthistoriska epoker. Några har moderniserats något, medan andra har behållits precis som originaltapeterna.

I våra arkiv har vi hittat de mest tongivande mönstren inspirerade av olika konsthistoriska epoker från rokoko till art nouveau. 

Resultatet är tapetkollektionen Fiona heritage, där man både har tryckt upp gamla tapeter på nytt och låtit sig inspireras av element i motiven i de gamla tapetkatalogerna.

Fionas långa historia

Product Manager Anne Mette Jacobsen, som har ansvaret för Fiona wall design, berättar:

– Det är inte många i världen som har den historia som Fiona har. Vi har länge velat visa upp vår långa historia som sträcker sig tillbaka till 1896. I den här tapetkollektionen kan vi visa en allsidighet när det gäller konstriktningar och inspiration från olika tidsepoker.

Tapeter skapar stämning

I samband med lanseringen av kollektionen har Fiona samarbetat med den erkända danska styliten Uffe Buchard, Creative Director i Darling Creative Studio för att skapa uttrycket kring ”heritage”. 

Uffe Buchard har alltid varit svag för tapeter och den stämning som de skapar i inredningen, och han säger: 

– Nu ser vi en ökande tendens där våra bostäder ska vara mycket mer personliga och i större utsträckning spegla den som bor där. Här är tapeter ett välkommet och enkelt verktyg som kan bidra till att signalera den individuella smaken och atmosfären. Med vintagekollektionen är det enkelt att föra in lite nostalgi och historia i hemmet. Inget är lika modernt som det just nu.

Du kan se Fiona heritage online här eller ännu hellre uppleva tapeterna på riktigt i din lokala Flügger färg-butik, som du hittar här.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Varmt eller kallt?

De flesta kulörer och vita finns både i varma och kalla upplagor. Om du gillar både varmt och kallt kan du, med lite precision, blanda varma och kalla nyanser utan problem. En medveten kombination ger det bästa av två världar. - Har du ett varmt trägolv? – Skapa kontrast genom att använda en kall grå kulör på väggen. På detta sätt uppnår du en behaglig balans mellan ytorna och minskar risken för att de varma färgerna tar ut varandra. - Om du har ett kakelgolv i kall grå färg kan du komplettera med en varm väggfärg. Känslan i rummet blir mjukare och rundare än om du konsekvent väljer kalla toner.

Tips & Tricks

Mörka matt färger

Mörka färger blir djupare på matta ytor. I rum med mycket ”trafik” kan du snabbt få blanka områden på väggen om du valt en matt färg i en mörk nyans. För att kringgå det problemet kan du välja en färg med lite högre glans, alltså något blankare, för de mest trafikerade områdena, t.ex. en korridor eller entré

TAPET

Living@HOME Papper

Ny kollektion med traditionella papperstapeter som klistras på baksidan och sätts med överlapp.
Six Senses 570103

TAPET

Six Senses ‒ en tapetkollektion för sinnena

Vår nya tapetkollektion varierar stort och kommer att tilltala alla med ett kreativt sinne. Sex mönster i sex olika kulörer som tilltalar sinnena – det är Six Senses.
Nedtagning av tapet

VIDEOGUIDE

Nedtagning av tapet: Så tar du enkelt bort tapet från väggen

Så får du bort den gamla tapeten från väggen så att rummet är redo för sin nya look.

TAPET

Stripes@HOME: Randiga tapeter i hemmet

I tapetkollektion Stripes@HOME hittar du ett stort utbud av ränder i fina färger.