Gröna kulörer

5 gröna kulörer som passar riktigt bra på väggen.

gron_samlet

Grönt har en förmåga att tilltala ögat och skapa lugn i rummet. Den skapar referenser till naturen. Det är en ärlig och äkta kulör som ligger mellan kallt och varmt. 

Grönt är bra för att binda ihop kulörer – exempelvis passar grönt otroligt bra ihop med grått. En mycket mörk grön kulör kan kompletteras av en skarpare kulör.

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål. 

1
gron_antwerpen

Eilersen Antwerpen

En grön kulör med inslag av blått. En kulör som valts för att matcha de många fina stoppningar som Eilersen erbjuder. Den passar särskilt fint till de ljusa stoppningarna – vita och skirt gråa. 

2
gron_english_mist

English mist

Drömmer du om att vara nära kusten och naturen? Då passar den här gröna färgen perfekt. Den lyser upp rummet och har en friskhet utan att vara överväldigande.

3
gron_take_a_break

Take a break IN-776

Denna gröna färg har inslag av gult. Det gör att den ger ett sprött och friskt intryck. Trots den mättade färgen kan den användas till stora ytor eftersom den är dämpad och inte klargrön.

4
Vineyard no. 61

Vineyard no. 61

Den här kulören kommer från den stilhistoriska färgkartan, som vi har utarbetat tillsammans med Nationalmuseet i Danmark. Den representerar något klassiskt och historiskt. Den fungerar i många sammanhang och i olika arkitektoniska former.

5
Wegner Opal IN-803

Wegner Opal IN-803

Denna nyans är mörk och klar. Den påminner om de gröna inslag som finns i opalstenen. Den fungerar perfekt men gyllene metaller, mjuka ytor och mörka träslag. 

Flera artiklar

Tips & Tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.

Tips & Tricks

Målarroller

Välj din målarroller utifrån det underlag som du ska måla på: ska du måla en vägg med struktur, t.ex. sågspånstapet, kan du välja en grövre roller som ger mer färg på väggen. Om du ska måla på slät filt eller väv väljer du en finare roller för att uppnå en slätare yta.
Antracitgrå

KULÖRINSPIRATION

Antracitgrå: Den perfekta mörkgrå färgen till hemmet

Antracitgrå är den rätta färgen, om du letar efter den perfekta neutrala mörkgrå nyansen, som passar bra till nästan alla färgkombinationer.
Blå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Blå kulörer

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. Se våra förslag på fem blå kulörer.
Grå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Grå kulörer

Vi har samlat fem förslag på snygga grå kulörer till ditt rum.
Måla vått-i-vått

VIDEOGUIDE

Så målar du väggar och tak

Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Här får du bra målartips.
Moderna kulörer

INOMHUSKULÖRER

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.