Gör rummet större med mörka väggar

Många är av den uppfattningen att mörka kulörer på väggar, tak och golv visst är trevligt, men att de får rummet att se mindre ut. Det är en sanning med modifikation. Vid vissa tillfällen kan nämligen mörka färger få ditt hem att se större ut.

Det gäller särskilt i små hem där en mörk vägg på ett nästan magiskt sätt kan ge intryck av att vara ett extra rum i rummet.

Den mörka väggytan kan också framhäva möbler och konst på ett helt annat sätt än vad en vit bakgrund kan.

Hall före och efter

Skapa din egen kuliss

”Precis som en kuliss på teatern skapar stämning, så är en målad vägg i hemmet en kuliss som väcker uppmärksamhet och skapar stämning”, förklarar Flüggers PR-manager, Lone Bjørslev Kisbye.

Hon tillägger att man i ett rum med enbart vita väggar ibland kan tycka att möblerna framstår som osammanhängande i rummet. Om en vägg är målad blir den en fixpunkt och skapar en slags ordning i rummet.

Framhäv rummets obalans

De flesta av oss målar alla väggar i ett rum i samma kulör. Ju enklare ett rum är uppbyggt, desto bättre framstår det.

Har du däremot ett rum fullt av konstiga vinklar och halva väggar bör du fundera på att framhäva skillnaderna genom att måla dem i olika kulörer eller olika nyanser av samma kulör.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Pigment

När du målar med mörka färger är det viktigt att alla pigment hamnar i samma riktning. När du är klar med en vägg tar du din roller och rollar väggen i samma riktning (uppifrån och ned, inte tvärtom). De mörka pigmenten är tydligare än de ljusa, och på det sättet får du en enhetlig yta utan ”märken”

Tips & Tricks

Mellanfärg

Det kan vara en bra idé att måla med en mellanfärg innan du målar med den mörka färgen. Mellanfärgen gör att den mörka färgen täcker bättre. Rådfråga oss i butiken
cc_int16_wall_04.jpg

INOMHUSKULÖRER

120 kulörer för hemmet

Med 120 nya inomhuskulörer kan det vara svårt att välja. Skaffa dig en överblick över de olika kulörkategorierna med våra nya inomhusfärgkartor här.
green nature

INOMHUSKULÖRER

Gör ditt hem till en naturlig oas

Med den rätta kulörsammansättningen kan du bjuda in naturen och göra ditt hem till en grön fristad där du kan koppla av efter dagens stress.
Välj miljömärkt färg

Välj miljömärkt färg

Titta efter EU-blomman eller Svanenmärket nästa gång du handlar till ditt måleriprojekt. Det är nämligen bra för både dig och miljön.
Kulörer till din hall

INOMHUSKULÖRER

Kulörer till din hall

Det är inte självklart att väggarna i hallen måste vara vita. Se tre kulörstarka förslag här.
Eilersens färgpalett

INOMHUSKULÖRER

Eilersens färgpalett

Tre nya kulörer från Eilersen är äntligen här. Tillsammans med kulörerna från det första samarbetet utgör de Eilersen Colour Collection – en färgpalett med sex fantastiska kulörer som kan kombineras som man vill.