Sommarkulörer till ditt vardagsrum

Vi har sammanställt vårt förslag på en stilsäker och estetisk sommar-kulörpalett till vardagsrummet, sovrummet, köket mm. – du hittar den här.

Här hittar du förslag på hur paletten kan användas i vardagsrummet.

Den gröna väggen ger en känsla av natur, lugn och kärlek till den levande grönskan. Det är riktigt häftig färgsättning om du vill lyfta fram alla dina gröna växter. Den gröna färgen passar också fint till allt det gråa vi omger oss med i dag, och ger t.ex. en grå soffa en lite mer intressant plats i inredningen.

Syrénfärgen är mjuk och har en touch av nostalgi – det här sättet att använda paletten är utpräglat feminint med ett drag av seriositet och aningen klassiskt. Den feminina väggen tyglas av de övriga neutrala färgerna i rummet, och du kan med fördel göra den mer maskulin och klassisk genom att tillföra olika träslag och grönt i inredningen.

Förälskar du dig i den här paletten så använd färgerna kors och tvärs. Vi har sett till att färgerna passar ihop, oavsett om du väljer en grön vägg, grå soffa, syrénfärgad keramik eller en helt annan fördelning av färgerna.

Utnyttja möjligheten att prova färgernas inverkan genom att se dem i verkligheten i ditt eget vardagsrum med hjälp av ett par färgprover från din närmaste Flügger färg.

Om du vill kan du leka med kulörerna i vår kulörväljare online.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Luftväxling

Sörj för god luftväxling under och efter målningen. De första veckorna efter att rummet har målats är det bra att vädra rummet varje dag

Tips & Tricks

Skarpa kanter

Vill du ha skarpa kanter när du målar med flera färger på väggen gör du så här: måla bakgrundsfärgen över målartejpens kanter innan du målar den valda färgen ovanpå. Så undviker du att färgen smyger sig in under tejpen och ger ojämna kanter
Antracitgrå

KULÖRINSPIRATION

Antracitgrå: Den perfekta mörkgrå färgen till hemmet

Antracitgrå är den rätta färgen, om du letar efter den perfekta neutrala mörkgrå nyansen, som passar bra till nästan alla färgkombinationer.
Blå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Blå kulörer

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. Se våra förslag på fem blå kulörer.
Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

INOMHUSKULÖRER

Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

Här presenterar vi tre exempel på hur du kan ge din bostad ett ansiktslyft. Vi fokuserar framför allt på samspelet mellan väggar och snickerier och på vilka uttryck de tre olika lösningarna för med sig.
Grå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Grå kulörer

Vi har samlat fem förslag på snygga grå kulörer till ditt rum.
Gröna kulörer

KULÖRINSPIRATION

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål.