Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Färgsättning - gör så här:

  1. Fundera över vilka rum som ska hänga ihop i vardagen. Ska det öppna köket och vardagsrummets kulörer smälta in i varandra? Det skapar alltid en fin effekt att välja två olika kulörer som harmonerar tillsammans, istället för att välja en kulör som passar köket och en som passar vardagsrummet, men som inte matchar varandra. Med en bra matchning skapar du harmoni och knyter ihop olika ytor i din bostad, samtidigt som du avgränsar det enskilda rummet. Här hittar du mer inspiration.

  2. Hitta bostadens ”fixpunkter”. Fundera över vilka möbler, lampor, mattor och annan inredning som du tycker om vill framhäva. Exempelvis kan en grågrön väggkulör passa bra om du har något med gröna skiftningar som du vill framhäva. Kom ihåg att tänka på vilken underton kulörerna har. En blå kulör kan har gröna undertoner och en grå kan vara blåaktig i sitt uttryck.
     
  3. Var försiktig med skarpa färgkontraster. Vill du ha en skarp kulör som svart till möbler, trappsteg, dörr eller ledstång? Prova istället en grå nyans som inte skapar en lika markant kontrast. En mörkgrå nyans är en lika fin kontrast till det ljusa men mycket behagligare för ögat.

  4. Titta på vår färgkarta. Det finns många vackra kulörer att inspireras av. 

  5. Köp en eller flera kulörprover i din närmaste Flügger färg-butik. Måla upp kulörprovet på de ytor som ska målas om. Var särskilt uppmärksam på hur kulören beter sig, både i dagsljus och i artificiellt ljus.

  6. Prata med din Flügger färg-expert om glansnivåer och tvättbarhet. Det gäller att hitta den lösning som passar bäst till just det rummet och dess funktion.

Förhoppningsvis har du fått några tips och idéer till hur du kan tänka för att skapa ett mer färgglatt hem. Om du funderar över något eller behöver utrustning för att komma igång, är du alltid välkommen in i din närmaste Flügger färg-butik!