Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Tidlöst och klassiskt vitt

Att skapa ett tidlöst hem med vita toner och tidlös inredning med vita toner är en konst i sig. Vita nyanser har en speciell förmåga att lyfta fram ljus, skapa en känsla av rymd och ge en känsla av fräschhet i ditt hem. Här kommer vi att utforska hur du kan använda vitt som huvudfärg och skapa olika uttryck.

  • Minimalistisk Elegans: För den som älskar en minimalistisk och ren estetik är vitt det perfekta valet. Genom att måla både väggar och snickerier i vitt kan du skapa en känsla av tidlös elegans. Detta är särskilt effektivt i små rum, där vitt ger illusionen av större utrymme. En helvit palett ger en ren och skarp känsla, och det är enkelt att matcha med möbler och dekor i olika färger.

  • Skandinavisk Ljusstyrka: Skandinavisk design har blivit synonymt med användningen av vita färger. För att uppnå den skandinaviska estetiken, måla inte bara väggarna, utan också snickerierna i vitt. Här handlar det om att skapa en ljus och inbjudande atmosfär som belyser de naturliga elementen i ditt hem. Trädetaljer och ljusa textilier blir en perfekt komplement till den skandinaviska stilen.

  • Tropisk Oas med Vit Bas: Vitt kan också fungera som en bas för att skapa en tropisk eller exotisk atmosfär. Om du älskar tropiska växter och mönster, använd vitt som grundfärg och låt de färgglada dekorationerna och växterna skapa kontraster. Denna strategi ger en fräsch och avslappnad känsla, perfekt för sommarvibbar.

  • Vintage Charm med Vita Detaljer: För de som älskar en retro eller vintage atmosfär kan vitt vara en underbar bakgrund. Måla snickerierna och väggarna i vitt och komplettera med vintage möbler och detaljer i retrofärger. Detta skapar en charmig och lekfull stämning.

Vitt är inte bara en färg, det är en målarduk som ger dig möjlighet att skapa olika stilar och stämningar i ditt hem. Utforska de möjligheter som vitt erbjuder och skapa det hemmet som bäst speglar din personlighet och stil.


Experimenterande avantgarde-stil

Avantgarde är ett uttryck som ofta används inom konstvärlden för att beskriva konstnärer som vågar utforska och experimentera med avancerade idéer och djärva idéer.

Här tillåter vi oss att använda uttrycket för att visa hur du kan experimentera med färgval för träpaneler och karmar som kompletterar stilen i ditt hem.

I en äldre bostad kan du exempelvis välja att måla karmar, paneler och fönster i samma färg som väggarna. Detta skapar en harmonisk och enhetlig atmosfär i rummet. Den här lösningen kräver dock noggrant övervägande av flera faktorer som:

  • Bostadens arkitektoniska stil. Ska färgen vara enhetlig i hela huset eller variera från rum till rum?

  • Hur man tydligt markerar övergångar mellan rum och färger. Ska övergången vara mitt på dörrkarmen?

  • Om fönsterbrädorna ska målas i samma kulör som väggar och paneler.

Innan du väljer denna stil måste du ta ställning till dessa frågor, men i gengäld kommer du att ha ett unikt hem med en genomtänkt och fridfull atmosfär.

Respekt för det ursprungliga

Den andra strategin handlar om att hedra din bostads autenticitet och omfamna dess historia. Denna stil riktar sig till de som uppskattar och värnar om bostadens ursprungliga uttryck och har en passion för dess unika historia. Det är för dig som kankse bor i en gammal sekelskiftsvilla och älskar detaljer som mörkblå fönsterbrädor.

I denna stil är det inte färgerna som står i fokus, utan bostadens historia som vägleder ditt val av färger. Du kan ge dig ut på en spännande skattjakt i bostadstidningar och -magasin för att finna inspiration till bostadens ursprungliga färgsättning innan du plockar upp penseln. Besök loppmarknader och sök efter tidstypiska konstverk och bruksföremål som kompletterar den autentiska stilen.