Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.

Heritage är det bästa från Fionas långa historia inom tapeter. Tapeterna är inspirerade av olika konsthistoriska epoker. Några har moderniserats något, medan andra har behållits precis som originaltapeterna.

I våra arkiv har vi hittat de mest tongivande mönstren inspirerade av olika konsthistoriska epoker från rokoko till art nouveau. 

Resultatet är tapetkollektionen Fiona heritage, där man både har tryckt upp gamla tapeter på nytt och låtit sig inspireras av element i motiven i de gamla tapetkatalogerna.

 

Fionas långa historia

Product Manager Anne Mette Jacobsen, som har ansvaret för Fiona wall design, berättar:

– Det är inte många i världen som har den historia som Fiona har. Vi har länge velat visa upp vår långa historia som sträcker sig tillbaka till 1896. I den här tapetkollektionen kan vi visa en allsidighet när det gäller konstriktningar och inspiration från olika tidsepoker.

 

Tapeter skapar stämning

I samband med lanseringen av kollektionen har Fiona samarbetat med den erkända danska styliten Uffe Buchard, Creative Director i Darling Creative Studio för att skapa uttrycket kring ”heritage”. 

Uffe Buchard har alltid varit svag för tapeter och den stämning som de skapar i inredningen, och han säger: 

– Nu ser vi en ökande tendens där våra bostäder ska vara mycket mer personliga och i större utsträckning spegla den som bor där. Här är tapeter ett välkommet och enkelt verktyg som kan bidra till att signalera den individuella smaken och atmosfären. Med vintagekollektionen är det enkelt att föra in lite nostalgi och historia i hemmet. Inget är lika modernt som det just nu.

Du kan se Fiona heritage online här eller ännu hellre uppleva tapeterna på riktigt i din lokala Flügger färg-butik, som du hittar här.