Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Ta med ljus och färg in i vinterhalvåret

Oavsett vilket rum du vill färglägga bör du tänka på vilken typ av atmosfär du vill att rummet ska ha. Med en kommande kall och mörk årstid blir belysning och färgscheman A och O för ett varmt och inbjudande resultat.

Vi står inför en mörkare årstid och här i Norden flyttas stora delar av livet inomhus. Övergången från långa, ljusa kvällar till färre timmar dagsljus kan vara tuff för många av oss. Det är därför bra att veta att du med bara några steg kan skapa en lugn och varm atmosfär i ditt hem.

Färg är bara halva historien... Vad tycker du?

En av de mest växande trenderna vi ser på marknaden handlar om inre välbefinnande och detta är särskilt viktigt när vi tillbringar så mycket tid inomhus under stora delar av året. Färgerna omkring oss har ett fantastiskt inflytande på våra sinnen. Med hjälp av färger kan du faktiskt skapa en mycket speciell atmosfär och atmosfär, vilket kan påverka oss i en positiv riktning.

Utan ljus finns det inga kulörer

Det naturliga ljuset och inomhusbelysningen påverkar kulörerna på sitt eget sätt. Du kanske vill överväga i vilken riktning rummet vetter när du hittar den perfekta kulören. Här i norr finns generellt ett kallare naturligt ljus än vad man upplever i södra delarna. Naturligtvis påverkar detta ljus från utsidan hur vi upplever kulörerna inomhus och det kan därför rekommenderas att välja en varmare nyans än du kan föreställa dig för att få det perfekta resultatet.

Det kan också rekommenderas att testa olika glödlampor och ljuskällor inomhus. Om du vill lägga till mer värme i ditt hem kan en ny glödlampa göra susen i vissa fall. Kelvin är måttenheten för ljusets färg eller ljusets färgtemperatur. Ju högre antal, desto kallare ljus.

På Flügger rekommenderar vi alltid att du gör ett uppstrykningstest i det aktuella rummet. På detta sätt kan man enkelt observera hur kulörerna förändras under dygnets timmar.