Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

"Jag ser mitt hem som en lekplats där jag kan chansa och prova saker"

Nicolai Larsens lägenhet är både ett hem och en plattform för kreativitet. Som stylist och spatial designer är han van att se möjligheter och skapa förändring. Därför har lägenheten också genomgått flera förvandlingar sedan han övertog den för tre år sedan. Kom in och besök hans och sambon Christians gemensamma hem.

Lugna färger och konsthantverk från deras många gemensamma resor präglar inredningen och skapar en både elegant och personlig atmosfär. 

En vacker inramning


Från sin favoritplats i köket kan Nicolai betrakta ett vackert, ljusgrönt lövträd som precis har börjat slå ut. Den här friska, gröna färgen kan man bara bli glad av att se på och därför har Nicolai och Christian tagit med den inomhus. De har låtit "Avocado" pryda fönstret som en vacker inramning av utsikten.

Nya kulörer för en ny början

Innan Christian flyttade in var fönsterkarmarna röda. De har nu, precis som resten av lägenheten, målats om och fått nya kulörer. När paret flyttade ihop bestämde de sig för att ge hemmet en makeover, som en hyllning till och markering av det nya livet tillsammans.

De valde därför en helt ny färgpalett till hemmet och bytte ut flera möbler i lägenheten - med nya begagnade saker. För när det är dags för förnyelse ger sig Nicolai och Christian ut på loppisjakt. De saker som måste lämna hemmet säljs antingen på Nicolais Instagram-shop eller i Christians butik.

Utforska kulörerna som använts i lägenheten

”För mig är det viktigt att de saker som pryder värt hem inte bara är vackra, utan att de skapar en speciell stämning och berättar en historia"

En quilt frän 90-talet och en silverbricka på väggen

För Nicolai är "det intressanta och fiffiga" viktiga parametrar i hans inredning. Därför är det bara särskilt utvalda saker som sätts upp på hemmets väggar. Här finns ingen dyr konst, men inte heller några affischtryck i tusentals. 

I köket hänger en Steltonbricka som Nicolai har utrustat med en upphängning. I sovrummet hänger en liten handgjord quilt från 90-talet som han hittade för en spottstyver på en loppis. Textilverket i vardagsrummet har Nicolai själv gjort och väggskulpturerna är gjorda av hans väninna som är konstnär.

De olika materialen och formerna skapar ett spännande uttryck och väcker ett intresse, som Nicolai ofta upplever leder till samtal med sina gäster.

Inred med Flügger 80

”Gröna och blå nyanser ger oss lugn och är våra go-to kulörer. Därför är de genomgående i vår inredning. Vi använder sällan vitt och svart eftersom det blir en för stark kontrast för oss"

Icke-kulörer och arketektgrå paneler


Det är ett medvetet val att det inte finns några vita ytor hos Nicolai. Han hade nämligen tillräckligt av dem under sin uppväxt, där vitt dominerade inredningen i barndomshemmet. Därför är alla träpaneler i lägenheten målade i den ljusa, varma grå "Rock" som inspirerats av 60-talets arkitektgrå paneler.

Tak och väggar är målade i det Nicolai kallar icke-kulörer, han egen term för kulörer som är så dämpade att de lätt kan kombineras med andra kulörer, men utan att det blir för tråkigt.

Till väggarna i vardagsrummet har de valt den ljusgröna "Selfoss" som med sin gyllene touch spelar vackert mot den mjukare ljusgröna "Viggo" i taket. De dämpade gröna nyanserna skapar en vacker bakgrund för hemmets inredning, där gyllene brun, djupblå och krom är genomgående.

I sovrummet finns lägenhetens enda mörka nyans. Här är taket och stuckaturen målade i den varma "Mocha" som balanserats med den friska ljusblå "Fine Baja" på väggarna så det inte blir för tungt.

Tre tips inspirerade av Nicolai 

  • Använd en mörk kulör i taket för att skapa en intim och mysig atmosfär. Med en ljusare kulör på väggarna fär du en fin balans och spännande kontrast.

  • Använd olika nyanser från samma färgfamilj på både väggar och tak för att skapa en röd tråd i hela hemmet.

  • Förnya och fräscha upp ditt hem med nya kulörer. Det kan skapa en helt annan atmosfär och samtidigt, som i Nicolai och Christians tilfälle, markera början på något nytt.