Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Skapa en personlig stämning i sovrummet med tapet och kulörer

En kombination av tapet och väggkulörer är ett bra sätt att skapa en personlig stämning i sovrummet. Du väljer själv om det ska vara fräscht, romantiskt eller avkopplande.

 

Willow 510664-tapet kombinerat med kulören Eilersen Genéve.

Börja med tapeten

Ett bra sätt att börja ditt ”tapet- och väggkulör-projekt” är att först hitta en tapet som du tycker om. 

Idag finns det ett enormt utbud av tapeter med olika egenskaper, mönster, kulörer, priser etc., så därför kan det löna sig att göra grundliga efterforskningar hos olika återförsäljare av tapeter och hämta inspiration från exempelvis inredningstidningar.

Och låt dig inte skrämmas av att din bostad inte ser ut som de stora sekelskifteslägenheterna eller villorna i inredningstidningarna ‒ kombinationen av tapet och väggkulörer kan vara minst lika snygg i en liten tvårumslägenhet på 50 m².

 

Tapet hos Flügger

Hos Flügger färg hittar du många olika tapetkollektioner med stilfulla mönster, motiv och kulörer. Du hittar exempelvis den populära ”Nordic Home” med många olika tapetmönster.

Har du redan en idé om att du vill ha en blommönstrad, randig eller prickig tapet? På vår tapetsida kan du filtrera i sortimentet så att du bara visar den tapetsort som du vill ha.

 

Tapeten från kollektionen ”Botanic Garden”, kombinerat med tre kulörer från vårt samarbete med Eilersen.

Antwerpen

Kulören heter Antwerpen och ger en fräsch känsla.

Sovrummet ska vara ett fräscht, luftigt och energifyllt rum – en plats där du kan ladda batterierna. Här passar aqua-gröna kulörer perfekt. 

Tapetet hedder Willow 510661

Como

Kulören heter Como och ger en känsla av närhet. 

Om du vill skapa närhet och en intim atmosfär är rosa ett bra val. Vi pratar inte om prinsessrosa utan om en mer sofistikerad variant.

Tapetet hedder Willow 510662

Genéve

Kulören heter Genéve och ger en rofylld känsla.

Om du vill har lugn och ro kan du välja djupt och dämpat midnattsblått. Om du målar hela rummet i kulören får du ett mörkt, tryggt och exklusivt bo.

Tapetet hedder Willow 510663

Välj non woven-material

Ett bra råd är att satsa på tapeter i non woven-material, eftersom de ofta är lättast att arbeta med. 

Nästan alla tapeter du hittar hos Flügger är tillverkade i non woven-material men fråga gärna en medarbetare om råd för säkerhets skull.

Non woven betyder att baksidan av tapeten är gjord av ett icke-vävt material. Exempelvis har tapeterna hos Flügger en baksida av filt, så att du kan stryka tapetklister direkt på väggen och sätta upp tapeten utan att stryka lim på baksidan.

Se vår videoguide om uppsättning av non woven-tapet.

 

Vilken kulör ska jag välja?

Nu gäller det bara att välja rätt kulör ‒ och det är ofta lättare sagt än gjort.

Du kan till exempel börja med att se efter vilka kulörer och nyanser som finns i den tapet du har valt, om du har valt en.

Ett bra råd är att välja en väggkulör som kompletterar en av de mindre dominerande kulörerna i tapeten ‒ det skapar ofta ett mer harmoniskt rum.

 

Använd våra verktyg

Vi har en rad olika verktyg, som kan göra de svåra valen en aning enklare.

Ett färgprov ger ofta en bra uppfattning om hur kulören passar in i hemmet.