Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Trendkulören som blev en klassiker

Ska du måla om inomhus? Då är det mycket sannolikt att du väljer en bruten vit eller en neutral gråton. Eller kanske bestämmer du, som riktigt många andra, dig för kulören Relaxed Green som är mycket populär

Det är första gången som vi ser en kulör sticka ut på det viset, oftast är det otaliga varianter av vitt, gråtoner och beige. Vi på Flügger älskar färg och därför är det lite av en triumf att konstatera att färgintresset faktiskt sprider sig.  Relaxed Green har tagit en plats på hitlistan i både Sverige, Norge och Danmark.

Vi har en teori om varför Relaxed Green är populär, och det är att

  • Den kan fungera som en neutral gråton: nämligen att vara dämpad och neutral i sitt uttryck.
  • Detta gör den mycket användbar på stora väggytor som t.ex. i vardagsrummet.
  • Den passar samtidigt också bra tillsammans med naturligt trä och ger rummet ett personligt uttryck som man inte riktigt kan hitta i helt neutrala toner.

Kulören täcker riktigt bra och är lätt att måla över med vitt om du någon gång skulle bli trött på den.

Förutom att Relaxed Green är populär just nu, pekar den samtidigt framåt. Etablerade trend-forecastare så som Li Edelkoort, Pantone och PEJ är alla överens om att vi kan räkna med att se en hel del gröna toner i framtiden.

Sett från ett trendperspektiv var grön tidigare ett sätt att uttrycka att man hade en hållbar livsstil. Men hela den gröna tendensen flyttar sig från att vara ett uttryck, till att vara en nödvändig ingrediens i livet. Grön rör sig alltså mot att bli det nya gråa.