Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Blå som himlen..

... och blå som havet. Blå används ofta för att skapa harmoni och lugn, både i inredning och i konst. Blått passar speciellt bra i sovrum, kontor och andra utrymmen där du vill ha lugn och fokus. Förvandla exempelvis rummet till en lugn oas med mjuka Noble Blue.

Därför ska du välja blått

Sofistikerat uttryck. Populär kulör med ett fräscht, modernt utseende. Marinblå sätter en sofistikerad touch på arbetsrum och matsalar, medan ljusare toner en känsla av komfort, svalka och avslappning i sovrum.

Anpassningsbar. Blå passar olika stilar och dess flexibilitet gör att blå både fungerar som stark accentfärg och som en lugn bas. Skapa kontraster med andra färger för att lyfta fram detaljer.


Positiv psykologi. Blått associeras med harmoni och sägs påverka sinnesstämningen positivt och minska stress. En del nyanser främjar koncentrationen och ökar produktiviteten. Därför används blått ofta i arbets- och studiemiljöer.

Ett hav av blå nyanser

Blå är en kylig, lugnande färg som associeras med himlen och havet, vilket ger den en koppling till djupet och oändligheten. Dess mångfald sträcker sig från ljusa nyanser som ger en frisk och avslappnad känsla till mörkare toner som ger en känsla av stabilitet och mognad. Här kan du se alla våra blå kulörer.

Marinblå

Djup, mättad och intensiv nyans med inspiration från havet. Det är en klassisk och tidlös färg som ger en känsla av elegans och auktoritet. Populär i formella inredningar för att skapa en professionell atmosfär. Marinblå används också ofta i mode och är en mångsidig färg som kan användas både som accent och som huvudfärg för att skapa kontraster och djup.

Kunglig blå

Djup, rik och intensiv, kunglig blå är en färg som associeras med elegans och formellitet. Den ger en känsla av lyx används ofta i dekorationer och kläder för att signalera status.


Himmelblå

Lätt och uppfriskande himmelblå representerar den klarblå färgen på himlen. Den ger en känsla av lugn och är populär i barnrum. Den ljusare nyansen pastellblå, är mjuk med en känsla av ömhet och ungdomlighet. Den används ofta i bebisrum.


Turkos

Egenskaper: En blågrön nyans som påminner om tropiska hav. Turkos ger en livlig och energisk känsla. Den används ofta för att skapa en fräsch och exotisk atmosfär.

Navy FL8048

Den djupa kulören Navy FL8048 drar blicken inåt i rummet och får stora utrymmen att kännas mysigare. Den skapar ro och koncentration och passar bra i avkopplande rum.

Är du osäker på vilken kulör som passar bäst - beställ ett kulörprov och provmåla, så får du se hur färgen verkligen ser ut på väggen.