Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Grå kulörer

Grå är en elegant, klassisk kulör som skapar en sofistikerad atmosfär. Oavsett om det är i modern eller klassisk inredning och oavsett om det är ljust eller mörkt. Kan grått lätt kompletteras med andra kulörer och olika stilar. Här kan du se alla våra grå kulörer.

Därför ska du välja grått

Mjukare än svart. Grå ger en mjukare och mildare kant än svart. Den kan användas för att skapa djup och skuggor utan att ta över ett utrymme, vilket är särskilt viktigt i mindre rum.

Flexibel. Grå finns i olika nyanser, från ljusgrå till antracitgrå. Påverka stämningen med ljusa nyanser för att skapa en ljus och luftig känsla, eller mörkare grå toner för en mer dämpad och mysig atmosfär.

Modern. Grått ger ett rent och estetiskt intryck och används ofta inom modern design. Det är en populär kulör i industriella och minimalistiska inredningar.

Neutral och stilren bas

Grå är en stilren bas som varierar från ljusare nyanser, som ger ett modernt och luftigt intryck, till djupare toner som skapar en mer formell och sofistikerad atmosfär. Variationen gör grå till en populär basfärg i både inredning och mode. Många konstnärer, särskilt under renässansen, använde grått som en del av sina konstverk för att skapa skuggor och dimensioner. Under den modernistiska perioden på 1900-talet, användes grått ofta i arkitektur och design för att framhäva en ren och minimalistisk estetik. I dag betraktas kulören som en tidlös och mångsidig kulör inom design- och modeindustrin.

 

Ljusgrå

Ljusgrå är en mjuk och neutral nyans som skapar en luftig och fräsch atmosfär. Den används ofta för att öppna upp mindre rum och reflekterar naturligt ljus.

Mellangrå

Mellangrå är en mångsidig nyans som ligger någonstans mellan ljus och mörk grå. Den passar bra som en neutral bas och fungerar bra med olika färgpaletter.

Antracitgrå

Antracitgrå är en djupare och mörkare nyans av grått. Den ger en elegant känsla och är populär för att skapa kontrast och dramatik i moderna inredningar. Läs mer om antacitgrå här.

Kall grå

Kallgrå har en underton av blått eller grönt, vilket ger ett svalt intryck. Den används ofta för att skapa en modern och minimalistisk estetik.

Varm grå

Varmgrå har en underton av beige eller brunt som skapar en varmare och mer inbjudande känsla. Den passar bra i traditionella eller mer klassiska inredningar.

Koksgrå

Koksgrå är en mörkgrå nyans som vanligtvis har en underton av brunt eller varmt grått. Den kan likna färgen på kol eller aska och har en varm känsla. Koksgrå är en djupare nyans än mellangrå och används ofta för att skapa en varmare och mer inbjudande atmosfär.


Är du osäker på vilken kulör som passar bäst hemma? Beställ ett kulörprov och provmåla, så får du se hur färgen verkligen ser ut på väggen!