Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Grönt är skönt

Grön är en naturlig kulör som hämtar inspiration i växtriket och symboliserar förändring, växt och förnyelse. Nyanserna sträcker sig från lugna mörka toner till ljusa, livliga och uppfriskande kulörer. På bilden ses Relaxed Green IN-772.

 

Därför ska du välja grön

Förknippas med naturen. Gröna kulör associeras med naturen, växter och skog. Genom att integrera dem hemma, skapar du en koppling till naturen som ger en lugn och trivsam atmosfär.

Kreativ stimulans. Speciellt ljusa och mjuka nyanser kan stimulera kreativiteten och koncentrationen. Det här gör att gröna kulörer passar väldigt bra i arbetsrum och andra kreativa utrymmen.

Så påverkas vi. Grön är en frisk och livlig kulör vars ljusa nyanser kan göra ett rum större och mer öppet. Samtidigt representerar grönt harmoni, balans och trivsel, vilket ofta skapar en avslappnad atmosfär med lugnande effekter.

Ger djup. Mörka gröna nyanser kan skapa djup och dimension i ett rum. De kan användas för att skapa kontrast eller som bakgrund till konstverk och dekorativa element.

Många gröna kulörer

Gröna kulörer har en tendens att skapa en känsla av lugn och balans. Den får oss att tänka på naturen och kan vara både kall och varm. Väljer du grönt skapar det t.ex. en vacker kontrast till vita paneler och andra vita väggar. De flesta gröna kulörer passar också fint med både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål.

Limegrön

Limegrön är en ljus, livlig och syrlig grön nyans. Den liknar färgen på en limefrukt och ger ett uppfriskande och energiskt intryck. Limegrön används ofta för att skapa kontrast och liv i olika rum.


Skogsgrön

Skogsgrön är en djup och mörk nyans av grönt som liknar färgen på skogen. Den kan ge en känsla av rikedom och naturlig elegans. Skogsgrön används ofta för att skapa en lugnande och sofistikerad atmosfär.


Smaragdgrön

Smaragdgrön är en intensiv och rik grön nyans som påminner om färgen på smaragder. Den ger en lyxig känsla och används ofta för att skapa dramatiska accenter eller för att förhöja eleganta utrymmen.


Mintgrön

Mintgrön är en grönt nyans med en antydan av blått. Den liknar färgen på mintblad och ger en fräsch och lugnande atmosfär. Mintgrön används ofta i inredning för att skapa ett luftigt och modernt utseende.


Olivgrön

Olivgrön är en varm och jordnära nyans av grönt som liknar färgen på olivträdens blad. Den ger en koppling till naturen och skapar en avslappnad och välkomnande känsla. Olivgrön används ofta i olika inredningsstilar för att ge ett naturligt och harmoniskt uttryck.

 

2504

2504 är en ljus grön kulör med en kall underton. Det ger rummet en frisk fläkt och gör det ljusare.

3517

3517 är en mörkare grön som ger djupare effekt. Den ger en vacker kontrast till vita väggar och fungerar i många olika klassiska sammanhang. 

Time 05

Time 05 är en mörkare och dammig grön som sätter kant på rummet på ett klassiskt sätt. 

 

2518

Daisy 2518 är en grön färg med gula undertoner. Den är spröd och passar fint i moderna hem. Samtidigt skpar den en varm atmosfär och drar uppmärksamheten till sig.Här kan du se alla våra gröna kulörer.
Är du osäker på vilken kulör som passar bäst hemma - beställ ett kulörprov och provmåla så att du får se hur färgen verkligen ser ut på väggen!