Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Rosa kulörer

Rosa är en populär kulör som fås i en mängd olika variationer. Var och en med sitt eget unika uttryck. Från mjuka babyrosa nyanser till mer dämpade, till mörkrosa toner och vidare till mer levande och skarpa kulörer som cerise. Här kan du se alla våra rosa kulörer.

Därför ska du välja rosa

Mjuk och varm. Rosa associeras ofta med lugn, värme och ömhet. Genom att använda rosa kan du skapa en inbjudande atmosfär som bidrar till avslappning och trivsel.

Kreativitet och individualitet. Rosa är en lekfull färg som kan användas för att uttrycka kreativitet, individualism och ungdomlighet. Används ofta i barnrum, konstnärliga utrymmen eller som accentfärg för en lekfull touch.

Framhäva kontraster. Om du har neutrala eller ljusa basfärger kan rosa fungera som en utmärkt kontrastfärg till att framhäva specifika områden eller detaljer i rummet. Det ger en stilig och elegant touch.

Olika rosa kulörer

Rosa förknippas ofta med ömhet och romantik och sträcker sig från ljusa pastelltoner till djupare nyanser som vinrött och korall. Kulören används gärna för att antingen skapa en varm och inbjudande atmosfär, ett lekfullt rum eller sofistikerade designkoncept. Pink Picnic är en varm pastellrosa som kan användas för att skapa en romantisk känsla och en elegant, lyxig touch.

 

Babyrosa

En ljus och ömtålig nyans som påminner om färgen på blommor eller leksaker för spädbarn. Babyrosa ger en söt och mjuk känsla till rummet och är ofta förknippad med barnkammare och ungdomliga miljöer.

Pastellrosa

En mild och dämpad nyans som ligger något åt det bleka hållet. Pastellrosa är subtil och kan användas för att skapa en romantisk och lugn atmosfär, passande för sovrum eller avkopplingsområden.

Dammig rosa

En något avdämpad och matt nyans av rosa som ger en viss vintagekänsla. Dammig rosa är elegant och kan användas för att skapa en mer sofistikerad atmosfär, speciellt i kombination med neutrala färger och mörka trädetaljer.

Hallonrosa

En intensivare och rikare nyans, liknande färgen på mogna hallon. Hallonrosa ger en livlig och energisk touch och kan vara en utmärkt accentfärg för att framhäva specifika områden eller detaljer i ett rum.

Korall

En varm och levande nyans som ligger någonstans mellan rosa och orange. Korallrosa ger en tropisk och fräsch känsla och kan användas för att injicera liv och vitalitet i ett utrymme.

Mauve

En mer dämpad och sofistikerad nyans av rosa som har en lätt lila underton. Mauve är elegant och kan användas för att skapa en vuxen och modern atmosfär, passande för vardagsrum eller formella utrymmen.

Cerise

Cerise är en intensiv och levande nyans av rosa som liknar färgen på mogna körsbär. Den har en djup och rik ton, vilket ger en kraftfull visuell effekt. Cerise är en varm och energisk färg som med sin livliga karaktär ger en ungdomlig och lekfull känsla i rum där man vill skapa en färgstark och iögonfallande atmosfär.Är du osäker på vilken kulör som passar bäst hemma - beställ ett kulörprov och provmåla så att du får se hur färgen verkligen ser ut på väggen!