Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Inte bara vit

Vit är mer än bara en kulör. Det är en mångfacetterad nyans som inte bara skapar en ljus och fräsch atmosfär, utan också tillåter andra kulörer att blomstra. Klassisk vit är en del av den skandinaviska stilen med minimalistisk estetik, där vitt används för att skapa en enkelhet och renhet i inredningen. Här kan du se alla våra vita kulörer.

Därför ska du välja vitt

Ljust och luftigt. Vita väggar reflekterar ljuset och skapar en känsla av ljus och rymd, vilket passar extra bra i mindre rum.

Klassisk elegans. Vita väggar är klassiska och passar till flera olika designstilar. Från elegant, klassisk inredning till modern minimalism med exempelvis Meditative White.

Neutral bakgrund. Vitt fungerar som en neutral bas som kan kompletteras med andra kulörer och stilar. Det gör det lätt att ändra inredningen hemma med färgstarka detaljer, och ändå vara säker på att det matchar.

Olika vita kulörer

Kom ihåg att välja kulör efter smak och den atmosfär du vill ha i rummet. Vitt är allsidigt och kan anpassas till olika behov och önskemål. Se exempelvis nya vackra Ivory FL8050 och sköna dämpade Cotton 8012. Vill du måla helt vitt rekommenderar vi Dekso AïR, världens första målarfärg utan allergiframkallande ämnen!

Ren Vit

Ren vit är en neutral och ren kulör utan några tonade undertoner. Den ger en känsla av fräschhet och renhet. Passar bra som basfärg för att skapa en ljus och luftig atmosfär. Fungerar väl i både moderna och klassiska inredningar.

Krämvit

Krämvit har en varmare ton jämfört med ren vit och kan ha subtila undertoner av gult eller beige. Det ger en mjukare och mer inbjudande känsla. Idealisk för dig som önskar en varmare och mer avslappnad atmosfär. Används ofta i vardagsrum och sovrum.


Äggskal

Liknar färgen på ett äggskal, med en lätt krämig ton. Den har en mild värme och ger en subtil kontrast till ren vit. Populär som alternativ till ren vit för de som vill undvika ren vithet men behålla ljusheten. Används ofta i kök och badrum.


Elfenbensvit

En varm och mjuk vit nyans med subtila undertoner av gult eller beige. Ger en behaglig och inbjudande känsla. Passar bra för att skapa en varm och elegant atmosfär. Används ofta i formella och traditionella miljöer.


Antikvit

Antikvit har en gammaldags charm med en ton av beige eller gult. Den ger en känsla av ålder och patina. Perfekt för dem som vill skapa en antik eller vintage atmosfär. Används i möbler och accentdetaljer.

 

Kritvit

Kritvit är en ren och kall vit nyans som liknar färgen på kritor. Den har en fräsch och modern känsla. Populär i moderna och minimalistiska inredningar där en ren och krispig känsla önskas. Används ofta i kontor och konstgallerier.

RAL 9010

RAL 9010 är färgindustrins svar på vitt. Tonen är ljus och varm med en tydlig tendens mot guld. Färdigmålade dörrar och paneler är ofta i RAL 9010. Färgavvikelser kan förekomma mellan olika tillverkares färger, så du är inte garanterad exakt samma vita nyans även om det är 9010.

 

Är du osäker på vilken kulör som passar bäst hemma - beställ ett kulörprov och provmåla så att du får se hur färgen verkligen ser ut på väggen!