Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
  • ...

NCS S 0500-N: Kritvitt 

NCS S 0500-N, även känd som "kritvit," är en neutral vit kulör med hög ljushet och låg mättnad. Det är en av de mest populära och mångsidiga kulörerna i NCS (Natural Color System) -paletten. Det är en neutral färg som fungerar som en utmärkt grund för att skapa olika atmosfärer i ditt hem eller arbetsplats. 

Kritvitt är en ren och tidlös nyans som skapar en känsla av ljus och rymd i ett rum. Det fungerar perfekt som basfärg och kompletterar nästan alla andra kulörer. Kritvitt fungerar väl med pastellnyanser för en mjuk och romantisk känsla. Å andra sidan kan det kombineras med djärva och levande kulörer för en energisk kontrast. Ett utmärkt sätt att hitta den perfekta kompletterande kulören är att köpa ett kulörprov. Det ger dig möjlighet att testa olika nyanser och se hur de harmonierar med kritvitt i din egen belysning.

Vilken kulör är Stockholmsvit?

Stockholmsvitt, med färgkoden S0502Y, är en bruten vit nyans som ofta förknippas med den traditionella skandinaviska designstilen. Denna kulör är en ljus och ren vit nyans som ger en känsla av fräschhet och enkelhet till inredningen. Stockholmsvit har ofta en subtil värme i sig, vilket gör den till en bra grundfärg för att skapa en luftig och ljus atmosfär i ett rum. Den används ofta i skandinavisk inredning och kompletteras ofta med naturnära kulörer som grått, beige och tränyanser. Stockholmsvitt kallas ibland också för antikvit eller äggskalsvit.

Vilken är den vitaste färgen?

Den vitaste färgen som är möjlig att uppnå är rent vitt. Denna nyans är fullständigt ren och reflekterar allt synligt ljus utan någon färgtillägg. Rent vitt är inte färgat med något pigment och är grunden för alla andra kulörer. Den används ofta som basfärg i målning och är känt för att skapa en känsla av ljus och rymd i ett utrymme.

Vilken färg har man på lister?

Färgen på lister, det vill säga de dekorativa detaljerna längs golv och tak i ett rum, kan variera beroende på den övergripande inredningsstilen. Vanligtvis målas lister i en ljusare nyans än väggarna, som oftast är vit eller en nyans som kompletterar väggfärgen. Detta skapar en kontrast och ger definition åt rummet. Vanliga färger för lister inkluderar olika nyanser av vit, krämfärgad eller ljusgrå, men det kan variera efter individuella preferenser och inredningsstilar.