Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Penslar för väggmålning

Penslar för väggmålning ska kunna måla både hörn och kanter. Det är ett målerijobb som kräver precision, eftersom det ska målas längs lister, trösklar och mellan vägg och tak. Med rätt penslar för måleriarbetet är du redan på god väg mot en fin finish, för att sedan kombineras med en roller på de stora ytorna på väggen.
11 produkter
Vinkelpensel High Finish 1134 kort - Flügger
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Vinkelpensel High Finish 1136 lång - Flügger
Från 159 kr
+ ev. lev. kostnader
Vinkelpensel High Finish 1138 Jumbo FSC 100%
Från 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Prof. Vinkelpensel kort
Från 74,95 kr
Flügger Prof. All-round Lång vinkelpensel
Från 84,95 kr
Flügger Prof. allround lång pensel
Från 209 kr
Flügger Prof. allround kort pensel
Från 189 kr
Jumbopensel Super Finish 1884
Från 149 kr
Basic Penselset Recycled
Från 79,95 kr
Penselset 1496 Inne svart
Från 159 kr
Lackpensel Super Finish 1895
Från 84,95 kr
Visar 11 produkter av 11

Typer av penslar för väggmålning

En väggpensel ska kunna måla med precision längs många kanter och i hörn. Det är därför viktigt att ha en bra pensel för väggmålning, så att du enkelt och med skarpa och raka linjer kan måla väggar mycket nära tak, lister och trösklar. Du kan välja mellan flera olika typer av väggpenslar, som alla har egenskaper som hjälper dig i ditt måleriarbete.

För väggar kan du använda dessa penslarna:

  • Rundpensel
  • Ovalpensel
  • Vinkelpensel
  • Fasadpensel

Rundpensel

Rundpenseln är en bra, allroundpensel som är bra för de flesta måleriuppgifter. När du behöver måla väggar är det därför även bra för att göra arbete längs kanter längs tak, lister och trösklar. Du kommer att kunna göra skarpa och raka linjer med en Rundpensel mycket lättare än med en fyrkantig pensel.

Ovalpensel

Ovalpenseln är bra för mindre detaljer som kräver lite mer precision. Den är därför även bra som pensel för väggar längs tak, lister och trösklar, eftersom den är bra på att göra skarpa och raka linjer även på de svårare ställena.

Vinkelpensel

Vinkelpenseln är bra för att beskära kanter och är därför ett riktigt bra verktyg för när du behöver måla mellan tak och vägg. Penselns vinkel gör det lättare att måla väggen längs taket och kan även innehålla mycket färg, så att du kan måla i långa drag.

Fasadpensel

Fasaden har stora ytor och kräver därför även en större pensel. Om du ska måla fasaden är det en fasadpensel som du behöver. Den är både större och bredare än andra penslar. Fasadpenseln, med sin stora volym, kan även innehålla mycket färg, vilket underlättar måleriprocessen.