Maskeringstape

Att maskera när du målar är en bra hjälp både under och efter att du har målat. Det hjälper dig inte bara att underlätta rengöringen utan även att undvika att måla platser där det inte finns något behov av att måla. Här är maskeringstejp ett viktigt verktyg och därmed en stor del av måleriarbetet. Maskeringstejp gör det enkelt att måla längs kanter, lister och trösklar, samt om du vill måla delar av en vägg och göra helt raka kanter.

Vad är maskeringstejp?

Maskeringstejp är en tejp för användning i många typer av täcknings- och förarbete vid målning eller annat renoveringsarbete. Du kan få maskeringstejp som färgad eller i olika storlekar, som smal eller bred maskeringstejp. Detta gör det enkelt att hitta en maskeringstejp som passar just ditt måleriarbete. Dessutom finns maskeringstejp med maskeringsplast, så att du enkelt kan täcka större ytor som golv samtidigt.

Vilken maskeringstejp ska man använda

Maskeringstejp används för att täcka över de områden där du inte vill måla. Maskeringstejp är därför ett riktigt bra verktyg för att sätta upp längs väggar, tak, lister och trösklar, så du slipper övermålning på dessa ytor. Det gör målningen enklare, snabbare och säkerställer samtidigt vackra, skarpa kanter i ditt måleriarbete. Maskeringstejp är alltså riktigt bra att använda om du vill måla delar av en vägg, så du får skarpa kanter på ytorna.

Ta snabbt bort maskeringstejpen igen

När du använder maskeringstejp är det viktigt att du tar bort tejpen innan färgen är helt torr. Limmet i tejpen hårdnar på ytan, vilket kan resultera i att färgen slits av igen tillsammans med tejpen när du tar bort den. Om du behöver måla flera lager längs maskeringstejpen kan du vänta tills du har applicerat det sista färgskiktet för att ta bort tejpen.