Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Bredspackel

Det finns många olika sätt att använda spackel och det kan användas vid renovering som bredspackling av ytor eller spackling av gipsskivor. Du kan även använda spackel som en slutlig behandling av ytorna i hemmet med färgat spackel eller andra typer av dekorativa spackel.

Beroende på vilket spackelarbete du ska påbörja kräver det ett bra spackelverktyg. För denna typ av spackelarbete är en bredspackel oumbärlig, eftersom du snabbt och enkelt kan spackla stora ytor med spackelmassa. Samtidigt ser du till att ytan får en jämn finish.

Vad är en bredspackel?

En bredspackel, som namnet även indikerar, har ett brett blad med ett fast handtag. En bredspackel kan hittas med ett ergonomiskt handtag, som är vinklat så att din hand lätt kan vila under spackelarbetet och kommer därmed även att göra spackelarbetet mycket enklare.

Vad används en bredspackel till?

En bredspackel används främst för bredspackling av stora ytor och gör det enkelt att fördela spacklet och göra släta ytor. Denna typ av spackelverktyg, med sitt breda blad, kan därför med fördel användas för bredspackling av väggar och tak eller spackling av gipsskivor eller våtrum.

En bredspackel kan användas för alla typer av spackel. Förutom att säkerställa ett fint spackelarbete och göra det lättare är det starka bladet även mycket bra för att skrapa bort gamla tapeter och färg. Det har således flera användningsområden och är därför ett idealiskt spackelverktyg.

Du kan använda en bredspackel för att:

  • Bredspackla stora ytor som väggar och tak
  • Spackla gipsskivor eller våtrum
  • Skrapa bort gamla tapeter eller färg