Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Stålspackel

Spackelverktyg kan användas för många olika typer av uppgifter och är därmed inte bara lämpliga för uppgifter där du behöver spackla. Det hårda och vassa bladet på stålspackeln gör den idealisk som ett hjälpmedel för att rengöra tapeter och färg från ytor. Dessutom är den även en bra hjälp i kombination med en bredspackel för bredspackling. Med de många användningsområdena för en stålspackel är det ett bra spackelverktyg att ha i verktygsväskan.
2 produkter
Prem. Japanspackelset Stål 9700
Från 49,95 kr
Prem. Japanspackel Stål 9700
Från 14,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 2 produkter av 2

Vad är en stålspackel?

En stålspackel är en av de vanligaste spacklarna inom spackelverktyg. Storleken på en stålspackel är mindre än en bredspackel, vilket gör det mycket lättare att kontrollera under spackelarbetet. Den sticker även ut från andra typer av spacklar genom att den har ett format slipat blad med skarpa kanter som ger den många användningsområden. Stålspackeln, har som de andra typerna av spacklar, ett fast handtag. Det finns många stålspacklar med bra ergonomiska handtag som ger dig god komfort och gör spacklet bekvämt att arbeta med. Det ergonomiska greppet på stålspackeln säkerställer därmed att du inte anstränger dig i onödan i ditt arbete.

Dessutom kan du även hitta stålspacklar, där änden av handtaget fungerar som ett hammarhuvud. Det kan vara till stor hjälp om du behöver använda spackeln för att ta bort gamla tapeter eller måla från en yta där det krävs lite extra ansträngning att ta bort. För vissa typer av stålspacklar kan du dessutom montera ett teleskopskaft så att du får extra räckvidd. Det är även en stor hjälp om du behöver ta bort gamla tapeter och måla

Vad används en stålspackel till?

En stålspackel kan användas för många olika typer av uppgifter. Stålspackeln är ett bra spackelverktyg för bredspackling, spackling av djupa hål eller sprickor på en yta. Dess starka och vassa blad gör den robust att arbeta med, så att du även enkelt kan ta bort skador runt hål på ytan.

Stålspackeln är dessutom ett bra verktyg att komplettera när du behöver slutföra ett bredspackelarbete. Stålspackeln kan användas som hjälpmedel för att plocka upp spackelmassa från skopan. Dessutom är den bra att hjälpa till att ta bort överflödigt spackel med när du använder en bredspackel.

Stålspackelns många användningsområden gör den även bra för rengöring av tapeter och färg från ytor.

Vad du kan använda en stålspackel till:

  • Spackling av djupa hål och sprickor
  • Spackling av snickerier
  • Rengöring av tapeter och färg från ytor
  • Komplettera bredspacklingen i kombination med en bredspackel