Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Uppnå en vacker silvergrå patina på dina snickerier

En vacker silvergrå nyans ger din altan ett exklusivt intryck som påminner om dyrt ädelträ som funnits i många år. Med hjälp av Flügger Wood Tex 08 Patina kan du uppnå samma look även på tryckimpregnerat trä och på mycket kortare tid.

08 Wood Tex Patina är en systembehandling som består av två steg: patina och sealer. Med hjälp av den får du en exklusiv, silvergrå patina samtidigt som du ger din träterass ett oerhört starkt skydd som varar i upp till tio år.

Så här gör du – steg för steg:

  1. Innan du påbörjar behandlingen måste du säkerställa att träet är rent och torrt. Gäller det helt nytt tryckimpregnerat trä måste du vänta i 2-3 månader inann du utför behandlingen, eftersom nytt tryckimpregnerat trä tenderar att innehålla mycket vätska som gör det svårt för patina-behandlingen att träna in i träet.
  2. Behandla träet en första omgång med 08 Wood Tex Patina. Vänta en timme och upprepa sedan behandlingen.
  3. Vänta 4-6 timmar efter du har applicerat det andra patina-lagret innan du går vidare till steg 2 och behandlar träet med 08 Wood Tex Sealer. 08 Wood Tex Sealer hjälper till att försluta patinabehandlingen för ett bra resultat och hjälper till att skydda träet i upp till 10 år.
  4. Låt 08 Wood Tex Sealer torka ordentligt. Efter ca 6 timmar kan du gå på terrassen igen.

Läs mer om Wood Tex 08 Patina systembehandling i vår broschyr. Här kan du se hur den vackra silvergråa färgen utvecklas efter påföring i ett års tid innan det slutgiltiga resultatet uppnås.

 

VIDEOGUIDE

Se hur du bäst applicerar Wood Tex 08 Patina i vår videoguide.

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen till din närmaste Flügger färg butik så hjälper vi dig.

Lycka till med arbetet!