Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

En känsla av större rum

Målade golv kan vara jättevackert och ge nytt liv till ditt trägolv. Är golvet väldigt slitet kan det också fungera som en nödlösning till en större slipning och efterföljande behandling.

Målade golv ger inredningen ro eftersom grunden är enhetlig. Samtidigt verkar rummen större eftersom den vita ytan ”trycker” väggarna utåt och gör så att dagsljuset sprider sig mer, vilket får rummet att verka större och ljusare.

 

Till höger och nedanför visas arkitektparet Barslunds bostad med nymålade golv.

Olika metoder

Måla med färg: Använd en golvfärg som är avsedd för ändamålet. Hos Flügger har vi ett brett utbud av färger och ytskydd att välja mellan.

Måla med epoxifärg: Epoxifärg är ett starkt och hållbart alternativ som passar speciellt bra för garagegolv och andra områden med mycket trafik.

Måla med färgat spackel: Estetiskt och modernt med färgat spackel som ger en levande finish i vackra nordiska kulörer.

Måla mönster eller dekorationer: Om du är konstnärligt lagd kan du använda golvet som en kanvas och skapa egna mönster och dekorationer.

 

Så här målar du golvet - läs mer här! 

Fördelar och nackdelar med att måla golvet

Vi rekommenderar att du alltid konsulterar din lokala Flügger-butik innan du börjar måla dina trägolv!

Fördelar:

 • Kostnadseffektivt: En av de mest uppenbara fördelarna med att måla om golvet är att det är billigare än att byta ut hela golvet. 
 • Kreativ frihet: Välj mellan olika kulörer, mönster och stilar för att måla golvet i just din smak. Du kan skapa mer ljus genom att välja en vit eller ljus kulör till golvet, medan en mörk kulör istället binder ihop rummet
 • Snabbt resultat: Golvmålning är en relativt snabb process. Du kan vanligtvis börja använda golvet efter någon dag.
 • Skyddar golvet: Målar du golvet med rätt typ av färg och ytskydd, kan det fungera som ett skyddande skikt som förlänger golvets livslängd och motverkar slitage.
 • Du slipper slipa golvet.

Nackdelar:

 • Inte permanent: Målade golv är inte lika hållbara som naturliga eller renoverade golv. Färgen kan slitas ner över tiden och kräva regelbunden underhåll.
 • Inte för alla: Alla golvfärger är inte lämpliga för alla träslag. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din lokala Flügger-butik för att få den bästa hjälpen till just ditt golv.
 • Rengöring: Bör endast rengöras med verktyg och produkter som inte repar golvet.
 • Förberedelser krävs: För att få ett bra resultat krävs förberedelser som att rengöra, slipa och evt. repararera skador.
 • Begränsad slitstyrka: Ett målat golv är mer känsligt för repor och slitage, framför allt om du inte använder rätt ytskydd.
 • Golvfärg som Polyuretangolvfärg tar flera dygn innan det är genomhärdat.

Tänk på att...!

Om du målar trägolvet är det inte säkert att du kan få tillbaka orginalet, även om du slipar ned färgen helt. Ofta är det färg kvar på golvbrädornas sidor, som kan vara svår att få bort. Har du ett riktigt gammalt trägolv med sprickor, kan färgen rinna ned i mellanrummet och binda ihop brädorna. Om trägolvet därefter utsätts för temperatur- och fuktväxlingar börjar det röra sig och då riskerar du att den svagaste brädan ger med sig och att golvet därmed inte längre ligger rätt.