Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Gul som solen

Gult har en förmåga att göra rum ljusa och levande. Solgul eller intensiv orange bidrar med glädje och energi. På bilden lyser kulören 2354 upp rummet en solig dag.

 

Däför ska du välja gult

Positiv energi och glädje. Gul förknippas med solsken, positivitet och glädje. Använd gult för att skapa en ljus och energisk atmosfär som höjer stämningen och skapar en positiv atmosfär.

Mer utrymme. Gul reflekterar ljus och kan därför öka ljusstyrkan i ett rum. Det skapar en känsla av rymd och öppenhet. Gult är särskilt effektivt i mindre och mörkare utrymmen.

Stimulans och kreativitet. Gul som sägs stimulera kreativiteten. Måla därför gult i arbetsrum eller konstnärliga utrymmen.

Olika gula kulörer

Gul är en ljus och varm färg som ligger mellan grönt och orange i färgspektrumet. Den associeras vanligtvis med solsken, glädje och energi och finns i olika nyanser från ljus pastellgul till djupare och rikare gula toner. Harvest Home är en varm och inbjudande gul nyans som fångar känslan av höstdag och gyllene löv.

Solgul

En ljus och klar nyans som påminner om färgen på solsken. Solgul är energisk och optimistisk, och det kan användas för att skapa en livlig atmosfär i olika utrymmen.

Citrongul

En klar och intensiv nyans som liknar färgen på citroner. Citrongul är fräsch och ungdomlig och kan användas för att skapa en uppfriskande känsla i rummet.

Senapsgul

En varm och mättad nyans som ger en modern och jordnära känsla. Senapsgult kan både användas som accentfärg för att skapa kontrast eller som en huvudfärg i olika designkoncept.


Saffransgul

En varm och intensiv nyans som ger en känsla av rikedom och värme. Livliga saffransgul kan användas för att skapa en exotisk eller kulturellt influerad atmosfär och är speciellt effektiv som accentfärg för att lyfta fram detaljer i ett rum.

Guld

En djup och rik nyans som associeras med ädelmetallen guld. Guldig gul ger en touch av lyx och elegans, och den kan användas för att skapa en sofistikerad och förförisk atmosfär.

 

Här kan du se alla våra gula kulörer.
Om du är
osäker på vilken kulör som passar bäst hemma - beställ ett kulörprov och provmåla, så får du se hur färgen verkligen ser ut på väggen!