Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Så målar du ditt garage eller din carport

Ditt garage eller din carport behöver samma omvårdnad som din husfasad för att må bra. Läs vår steg-för-steg guide till hur ska gå tillväga för att underhålla och måla ditt garage/din carport.

  1. Mät fukten i träet med en fuktmätare. Fukten får inte överstiga 12% (+/- 3%) på fönster och 15% (+/- 3%) på annan utvändig beklädnad.
  2. Rengör träverket med grundgöring för utomhusbruk, t.ex. Facade Clean. Läs denna artikel för att lära dig mer om hur du effektivt rengör dina utomhusträfasader.
  3. Slipa ytan med sandpapper och skrapa bort löst sittande färg med en spackel. Om ytan tidigare har målats med heltäckande träbets ska du först grunda det rengjorda träet med grundfärg, t.ex. Wood Tex 02 Utegrund. Det hjälper slutfärgen att fästa bättre på träet och gör så resultatet håller längre.
  4. Välj vilken färg du vill måla ditt garage/din carport i. Här kan du antingen välja samma färg som den gamla, eller passa på att prova något nytt. Låt dig inspireras av vårt stora urval av färger och välj din favorit.
  5. Täck över fönstren med en bra tejp och vid behov täckplast. Det skyddar fönsterrutorna och du slipper ta bort färgfläckar och stänk efteråt. Vi rekommenderar att du använder en UV-tejp som är extra motståndskraftig mot väder och vind och inte bränns fast om solen står högt på himlen.
  6. Låt bredden på brädorna styra vilken pensel du använder. För små penslar gör att påföringen av träbetsen riskerar att bli ojämnt. Välj istället gärna en pensel med ungefär samma bredd som brädorna – det ger ett snyggt och slätt resultat.
  7. Måla 2-3 brädor åt gången, uppifrån och ned. Här hittar du fler tips om hur du bäst målar dina snickerier utomhus.

När är det dags att måla om?

Kontrollera om ditt garage eller din carport behöver målas genom att sätta fast en bit målartejp på träet, dra bort den med ett snabbt ryck och se efter om det sitter lös färg på tejpen.

 

Behöver du råd eller vägledning?

Om du har frågor om ditt måleriprojekt är du alltid välkommen in till din lokala Flügger färg-butik så hjälper vi dig.