Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Rätt kulör till garage eller carport

Äntligen dags att måla garaget. Men i vilken kulör? Vad passar till huset, staketet och stenarna vid infarten? Du älskar ditt hus och tycker egentligen att du tar bra hand om det. Samtidigt är du väl medveten om att vare sig skjulet eller garaget har fått samma omtanke på flera år. 

Att välja rätt kulör till ditt garage eller carport är ett viktigt steg för att skapa en harmonisk och tilltalande helhet kring bostaden. Det handlar inte bara om estetik, utan även om att skapa en sammanhängande stil som kompletterar huvudbyggnaden och omgivningen. Här är några tips och råd för att hjälpa dig välja rätt kulör till ditt garage eller carport.

Så väljer du kulör

  • Betrakta helheten

Betrakta huset som en ”storebror” och garaget, uthuset, skjulet och övriga utbyggnader som ”lillebror”. Den stora byggnaden dominerar scenen, slår an tonen och stjäl all uppmärksamhet. De mindre byggnaderna anpassar sig och kompletterar. Detta innebär att kulören på garaget eller carporten bör harmonisera med huvudbyggnadens färgschema utan att överdriva eller konkurrera med det.

  • Husets stil

Husets arkitektoniska stil bör också påverka ditt val. Ett modernt hus kan bära upp starka kontraster och djärva färger medan ett traditionellt hus ofta har ett mer dämpat och klassiskt uttryck.

  • Inspireras av naturen

Ta inspiration från omgivningen. Kulörer i naturen kan skapa en harmonisk övergång mellan byggnaderna och landskapet. Till exempel kan gröna och bruna nyanser passa bra om du bor nära skog samtidigt som blå toner, beige och sand kan fungera bättre nära havet.

Ljust och harmoniskt

Färgsättningen är verkligen enkel. Husets ljusa toner har överförts direkt till garaget, men på ett vackert sätt som inte upprepar huvudbyggnadens uttryck helt och hållet. Faktum är att färgsättningen är helt tvärtom: En beige sandkulör har strukits upp på porten medan övriga snickerier har målats i Modevit.

 

Det här ger ett harmoniskt och enhetligt utseende som binder ihop byggnaderna utan att de känns identiska. Genom att använda samma färgpalett men på olika sätt, skapas en subtil kontrast som är både sofistikerad och tilltalande. Dessutom framhävs de arkitektoniska detaljerna på garaget på ett elegant sätt vilket gör att det känns som en naturlig förlängning av huset.

Dramatiskt och elegant

Föreställ dig att huvudbyggnaden är dramatisk målad med maximal kontrast mellan den svarta fasaden och detaljer i kulören Vit Marmor. Genom att byta ut Svart med Mörk Grafit dämpas det hårda uttrycket. De vita detaljerna framträder tydligt på båda byggnaderna. Garageporten är vit så att de mörka färgerna inte tar över scenen på ett dystert sätt.

Denna färgkombination bibehåller den dramatiska känslan utan att bli för tung. Samtidigt skapar den en visuell koppling mellan huset och garaget som ger ett sammanhållet och stilrent intryck. De vita detaljerna fungerar som accenter och förstärker byggnadernas arkitektoniska elegans.

Färgstarkt och harmoniskt

Till ett blått och vitt hus passar det fint med den svala grå nyansen Titanium till garaget. Genom att välja en lugnare kulör till garaget, smälter det på ett naturligt sätt utan att konkurrera med huset vilket ger en harmonisk balans mellan byggnaderna.

Detaljer i Modevit fungerar som en visuell tråd som binder ihop hela fastigheten och skapar ett genomtänkt helhetsintryck. Samtidigt fortsätter den starka blå färgen på huset att vara huvudattraktionen.

Köp färg till garage eller carport hos Flügger

Köp din utomhusbehandling till garaget eller din carport hos Flügger. Välj mellan utomhusfärg, transparent lasyr eller olja. Oavsett vad du behöver, hjälper vi dig att hitta rätt produkter för just ditt målarprojekt. Välkommen in i någon av våra butiker för tips och råd!